Kokos og quinoagrøt

Kokos og quinoagrøt

Vi spiser ganske ofte quinoa, og ofte koker jeg altfor mye. Da pleier jeg lage kokos og quinoagrøt av restene. Det blir supermettende fordi kokosmelk er jo ikke akkurat kalorifritt, men veldig godt. Man holder seg mett veldig lenge også, i motsettning til havregrøt som man blir sulten igjen etter en time.

Quinoa inneholder både protein og fiber, så jeg vil si at det i tillegg er litt sunt også. Grøten går også veldig bra an å spise kald, som en kjøleskapsgrøt. Jeg pleier ikke noe sukker i grøten, men har heller søte tilbehør. Denne gang stekte jeg banan i smør og sirup og hadde på sammen med litt pistasjnøtter.

Kokos og quinoagrøt

 

Oppskrift kokos og quinoagrøt

2-3 porsjoner

Ca. 3 dl ferdigkokt quinoa (motsvarer 1 dl tørr quinoa) det er bare godt hvis det er litt salt i quinoaen.

2,5 dl kokosmelk

1 ts vaniljesukker

 

Tilbehør

2 bananer

1 ss smør

1,5 ss lys sirup

Noen pistasjnøtter

Frisk frukt

Kokos og quinoagrøt

 

Fremgangsmåte kokos og quinoagrøt

1. Kok quinoa etter anvisningen på pakken eller bruk «restequinoa»

2. Ha quinoan i en kjele og hell på kokosmelk. Kok opp og la koke ca 5 minutter til at kokosmelken kokt inn og konsistensen er passe løs. Smak til med vaniljesukker.

3. Skiv banan og legg de i en stekepanne sammen med smør. Stek noen minutt i bare smør, så hell på sirupen. Vend og stek på andre siden til at de blitt gyllne.

4. Hell bananen og restene av smøret og sirupen over grøten. Topp med nøtter og frisk frukt før du serverer.

Kokos og quinoagrøt

 

Hva syntes juryen?

Barna var sånn passe entusiastiske over dette, sånn som barn gjerne er over grøt. Det spiste – men ville ikke ha mer. Milla (snart 2 år) var litt entusiastisk over bananbitene hvert fall. Det blir et terningkast 3. Det kunne vært verre