Flygande Jacob med ris

Flygande Jacob med ris

«Flygande Jacob» är en svensk klassiker fra 80-tallet. En, i de fleste nordmenns øyne, veldig rar kombinasjon av kylling, banan, bacon og peanøtter. Men det er faktisk veldig godt sammen, hvert fall hvis man liker frukt i mat. Hvilket jeg gjør #teamfruktimat.

Nesten hver gang vi lager helstekt kylling, lager vi dagen derpå «flygande jacob». Det er fordi vi kun spiser en halv kylling og det pleier å bli masse kjøtt til overs. Jeg pleier også å koke ris, slik at dagen derpå (oftest mandag) så har man en ferdig ovnsform med alt i et klar på 30 minutter. Hvorav 20 minutter står den bare i ovnen og godgjør seg.

Flygande jacob

Oppskrift flygande jacob med ris

4 porsjoner

Ca. 400 g stekt kyllingkjøtt

4 porsjoner kokt ris

2-3 dl kremfløte (litt avhengig av hvor kremete ris man ønsker)

1,5 dl Heinz chili saus

0,5 ts urtesalt

0,5 ts karri

2 bananer

1 pakke bacon

Ca 1 dl peanøtter

Fremgangsmåte flygande jacob

1. Legg risen i en ildfast form, jeg bruker den her fra Staub (annonselinke). Fordel kyllingen i biter på toppen. Legg på skriver av banan.

2. Pisk kremfløte til en myk krem og hell i chilisaus og krydder.

3. Fordel sausen over kyllingen, risen og bananen. Stek i ovnen på 200 °C i ca 20 minutter. Hvis risen er veldig kall når du setter inn formen kan det ta noen minutter lenger.

4. Ha på sprøstekt bacon og peanøtter ved servering. Hvis du ikke gidder å steke baconet kan du legg det på toppen av retten og la det steke med i ovnen. Det blir ikke like sprøstekt som det blir når man steker det i stekepanne med det fungerer bra allikevel, og sparer både tid og oppvask.

Dekk risen med kylling og banan

Dekk risen med kylling og banan

Dekk med kremen

Dekk med kremen


Hva syntes juryen?

Siden jeg har gjort det her mange ganger til familien, vet jeg at bananen ikke er særlig populær. Jeg pleier derfor å ha kun banan på min del av formen. Men fordi jeg tok bilder på retten denne gang så hadde jeg banan over hele. Det ble protester fra alle hold og kanter. Risen hadde tatt smak av bananen og det hjalp ikke å ta den vekk.😱 men til vanlig er familien veldig glad i dette. Til tross at min familie ikke liker bananen så er det ikke sånn at 10 millioner svensker bare tar helt feil, så prøv med banan😉

Flyvende jacob