Tomat og mozzarellabakt egg

Tomat og mozzarellabakt egg

Det her er en liten alt i en frokost, som er perfekt sammen med litt ristet surdeigsbrød. Basen er en skikkelig god tomatsaus. Her har jeg valgt å bruke cherrytomater på boks og i tillegg har litt sukker i sausen som virkelig løfter smakene på de allerede litt søte cherrytomatene.

Det går fint å forberede disse en dag i forvei, da må man eventuelt steke de litt lenger hvis sausen er kald fra kjøleskapet.

Tomat og mozzarellabakt egg


Oppskrift tomat og mozzarellabakt egg

4 porsjoner

1 boks hermetiserte cherrytomater, jeg brukte en boks fra Petti

1 halv gul løk, finhakket

Litt smør til steking av løken

0,5 ts tørket oregano

1 ts sukker

Salt etter smak

1 mozzarellaost (ca 125 g)

Evt litt frisk basilika


Fremgangsmåte tomat og mozzarellabakt egg

1.Stek finhakket løk i litt smør til den er gylden og myk. Hell på en boks med cherrytomater.

2.Ha i sukker, tørket oregano og smak til med salt. Kok ca 5 minutter.

3.Fordel sausen i formene, det er ca 1 dl saus i hver form. Jeg brukte små minigryter fra Le creuset (annonselinke)

4.Del mozzarellan i kuber på ca 1,5X1,5 cm og legg i formen. Knekk et egg over, og dryss over litt salt.

5.Stek i ovnen på 175 ˙ C i ca 15 minutter, eller til at egget er passe stekt. Det ettersteker litt i sausen må man huske på også.

6.Dryss over med litt frisk basilikum og server med litt surdeigsbrød.

Tomat og mozzarellabakt egg


Hva syntes juryen?

Mozzarellaen sammen med tomatsausen og oreganoen får den her retten til å smake litt pizza, og hvem har ikke lyst på pizza til frokost. Dette var så digg, skikkelig kosemat. Jeg anbefaler virkelig å bruke bra cherrytomater på boks til dette, det gjør hele forskjellen syns jeg.

Tomat og mozzarellabakt egg