Linguini med blåskjell i hvitvinssaus
Blåskjell forbinder kanskje de fleste med sommeren, men de er faktisk på vinteren de er som aller best. Den her enkle pastaretten tar maks 15 minutter og lage og er akkurat som en god pastarett skal være kremete og masse smak.
Oppskrift Linguini med blåskjell i hvitvinssaus
4 porsjoner
1 nett med blåskjell (1 kg)
1 gul løk
1 hvitløk
1 rød chili (valgfritt, kan også sløyfes)
Litt smør til steking
1 dl hvitvin
2 dl kremfløte
Litt jevning, jeg bruker Maizena lys jevner
Zest og saft sitron
Salt etter smak
4 porsjoner linguini
Fremgangsmåte linguini med blåskjell i hvitvinssaus
1. Kok opp pastavann, salt godt
2. Stek finhakket løk, hvitløk og chili i litt smør i en stor kjele. Hell i rensede blåskjell, vin og fløte. Legg på et lokk og la koke opp.
3. Kok blåskjellen noen minutter slik at alle skjell åpner seg. Hell av sausen med hjelp av en sil ned i en annen kasserolle.
4. Kok opp og smak til med litt salt hvis du syns det trengs. Blåskjellen er ganske salte i, så derfor er det ikke sikkert sausen trenger så mye salt. Jevn sausen til den blir passe tykk.
5. . Bland sausen og blåskjellen med pastaen. Server med litt sitronzest og frisk sitron å presse over.
Hva syntes juryen?
50 % av familien spiste kun linguini med stekt falukorv. Men det likte hvert fall linguinin, de pleier å få spagetti, Dette var tydeligvis bedre. Jeg er enig Linguini er bedre enn vanlig tynn spagetti. Jeg og min mann fikk skikkelig sommerfølelse av dette. Min mann ønsket enda mer chili i, men jeg tror det er litt avhengig av hvor sterk chilien man bruker er.