Frossen blåbærscheesecake på hasselnøttbunn
Jeg og barna var ute og plukket masse blåbær, som lagde syltetøy av. Vi sparte også litt til denne frosne cheesecaken. Istedenfor kjeksbunn lagde jeg en marengsnøttebunn, som føltes litt lettere og luftigere enn den tradisjonelle cheesecakebunnen. Den ble dessuten glutenfri, hvis noen er interessert i det. Jeg hadde litt sitronzest i blåbærkremen, og det passet veldig fint sammen. Sitron passer jo,- i og for seg til alt, så det var jo ikke en bombe.
Oppskrift nøttebunn
2 dl hasselnøtter
2 dl sukker
2 eggehviter
Fremgangsmåte nøttebunn
1. Kjør nøttene i en mikser eller matberedere slik at de blir finhakkede, nesten som ett nøttemel.
2. Pisk eggehvite og sukker til en stiv marengs.
3. Vend ned nøttemelet i marengsen og bland forsiktig.
4. Kle en form med avtagbar kant med bakepapir, min form var ca. 25 cm bred. Stek på 150 °C i ca. 20 minutter. Hvis formen er mindre kan hasselnøttbunnen trenge litt lenger tid i ovnen.
Oppskrift blåbærsfyll til frossen cheesecake
300 g cream cheese
1,5 dl melis
200 g friske eller frosne blåbær
2 dl fløte
Zest fra en sitron
Noen desiliter friske blåbær til pynt
Fremgangsmåte blårbærsfyll
1. Ha cream cheese, blåbær og melis i en bolle. Kjør blandingen med en mikserstav til den er helt glatt.
2. Pisk fløte og vend ned forsiktig i blåbærkremen. Smak til med sitronzest. Jeg bruker et rivjern fra microplane (annonselinke) som er helt rå på å få med seg kun den gule på sitronen.
3. Hell blåbærkremen i springformen på toppen av nøttebunnen og sett den i fryseren noen timer. Gjerne over natten.
4. La kaken tine litt før den serveres. Legg på blåbær på toppen som pynt.
Hva syntes juryen?
Vi var 4 barn og 6 voksne som spiste kaken, og,- i sikkert ett minutt,- var det helt stille rundt bordet. Det var første gang den dagen, så kaken gjorde definitivt inntrykk på både store og små. Både Milla og Max insisterte på to biter.