Torsk i "pakke" med hvitvin og urter
Disse “pakkene” er fylte med torsk, grønnsaker, hvitvin, litt creme fraiche, og friske krydderurter. Alle smakene blandes sammen i pakken enten i ovn eller på grill og blir nydelige sammen. Hvis man lager de i ovn, som jeg gjorde, går det helt fint å bruke bakepapir, men har man det på grillen er det bedre å bruke aluminiumsfolie.
Oppskrift fiskepakke med hvitvin og estragon
Pr pakke/porsjon
125 g torskrygg – saltet og pepret
Cocktailtomater- jeg brukte gule og røde
Vårløk i biter
2 ss hvitvin
1 ss creme fraiche (fullfet) eller kremfløte
Litt frisk estragon og dill
Fremgangsmåte fisk i pakke
1. Legg bakepapirene i bløt i 5 minutter, hvis du ikke bruker aluminumsfolie.
2. Salt og pepre torsken godt.
3. Legg biter av cocktailtomat og vårløk på et av bakepapirene og legg så torsken på toppen, surr i hop endene på bakepapiret.
4. Hell på hvitvin og creme fraiche eller fløte og ha på litt urter på toppen av fisken. Surr sammen pakken slik at den blir tett, det trenger ikke å være helt tett, men det er jo bra hvis det ikke renner ut.
5. Stek i ovn på 200°C i ca 12-13 minutter eller legg pakken på grillen i ca. 10 minutter.
6. Server sammen med kokt nypotet, litt friske urter og syltet rødløk.
Hva syntes juryen?
Barna likte potene og torsken hvert fall, særlig potetene med masse smør på. Jeg syntes at smakene passet veldig godt sammen. Den litt syrlige hvite vinen sammen med estragon minner litt om bearnaisesaus. Grønnsakene smelter sammen med sausen og blir nesten borte, men smakene blir jo igjen. Den syltede rødløken passet veldig godt til, så har du mulighet å lage det også er det et perfekt tilbehør.