Ramen på glass

Ramen på glass er perfekt turmat hvis man har mulighet til å varme opp buljong. Man kan også ha buljong på termos hvis man ikke har kokemuligheter.  Det går å variere i det uendelige. Man kan ha i alle mulige slags grønnsaker og forskjellige typer kjøtt eller helt vegetar. Vi valgte reker denne gang, fordi vi var på båten og det føltes passende. Jeg hadde veldig tynne nudler i min ramen. Da kan man ha de tørre, og de vil bli myke av den varme buljongen. Hvis man ønsker litt tykkere nudler må man koke de først å kjøle de ned.

ramen to go på båten

Man må regne ca 4 dl buljong pr porsjon. Du kan bruke buljong fra en buljongterning, eller man kan koke egen kraft av kjøtt, grønnsaker eller krydder. Buljongen må være ganske salt, fordi grønnsakene og nudlene inneholder ikke nok salt.  Jeg kokte en kraft med limeblad, korianderfrø, hel svartpepper, chili, en bit ingefær, sesamolje, østerssaus, og litt fiskesaus denne gangen, som jeg silte og kjølte ned. Hjemme forberede jeg også glass med ingrediensene til ramen, nudlene i bunn, og grønnsaker/protein lagvis i glassen. Jeg brukte:

Tynne risnudler

Sommerkål

Syltet rødløk (link til oppskrift)

Raspet gulrot

Edamamebønner, pillede

Frisk koriander

Reker, pillede

Ramen på glass

Hva syntes juryen

Jeg vet ikke om det var at det var helt vindstille med strålende sol, som var i ferd med å gå ned over sjøen, som gjorde at det ble en fantastisk matopplevelse. Eller om det rett og slett var veldig godt. Mulig at det var en god kombinasjon. Dessuten føltes det veldig sunt. Det var noe helt annet enn reker med loff og majones som min mann egentlig ønsket seg. Men han elsket faktisk dette også. Det ble heller ikke mye oppvask, noe som alltid er positivt når man er på en båt. Hjemme var det imidlertid en god del oppvask etter «preppingen», men det var glemt om bord på båten.

Ramen på glass
Ramen på farta i båten