Salade Niçoise med lettgrillet tunfisk
På Rema 1000, hvor jeg ofte handler, har de begynt å selge fersk tunfisk (den har sikkert vært frossen). Hva passer da bedre enn å lage en Salade Niçoise; som er tunfisksalat med egg og kapris. Jeg bommet litt på kaprisen. Jeg trodde jeg hadde det hjemme, men jeg fant den ikke. Men det gikk helt fint uten kapers.
Oppskrift urtedressing
Saft og zest fra en halv sitron
2 ss olivenolje
1 ts dijonsennep
1 ts honning
2 ss friske urter- jeg brukte persille, salvie, timian og gressløk
En klype salt
Oppskrift Salade Niçoise
2 porsjoner
350 g småpoteter
Baby leaf salat
200 g fersk tunfisk
Kalamataoliver
Cocktailtomater
2 egg
Haricot verst
(Kapers)
Salt og pepper
Fremgangsmåte Salade Niçoise
1. Kok småpoteter i godt saltet vann.
2. Legg alle ingredienser til dressingen i en blender og kjør noen minutt til alle urtene er finmalte og dressingen er tykk.
3. Varm opp en grillpanne og pensle tunfisken med litt olje og strø over litt salt og pepper.
4. Grill tunfisken raskt på begge sider. Den skal være så godt som rå, kun litt farge på overflaten. Skjær den så i biter.
5. Legg litt babyleaf salat i bunnen av en bolle- legg på de lune potetene, kokt egg og grønnsaker. Hell over dressingen. Legg til sist på bitene av tunfisk, kapers og oliven. Ha gjerne litt ferskmalt svartpepper og litt salt ved servering.
Hva syntes juryen?
Barna fikk en spesialvariant, som bestod av potet, egg og rømme. Det vil si en helt annen rett. Denne var imidlertid veldig populær. Max smakte litt på tunfisken og til tross at vi prøvde å si at det nesten var hai han spiste så likte han den ikke. Jeg og min mann syntes dette var supergodt, dressing ga masse smak til hele retten.