Jorbær og lime-kake

Når det er høysesong for norske jordbær så jeg prøver å spise så mye som over hode mulig. Jordbær og lime er en fantastisk god kombinasjon som gir friskhet til kaken. Jeg bruker ikke kun fløte i kaken, men en blanding av fløte, kremost og melis som jeg smaksetter med lime. Jeg syns nemlig at kun kremfløte i kaker kan føles litt kvalmende. Ikke fordi at kremost er mindre fett i enn kremfløte,(det er vel omtrent samme), men jeg synes denne varianten smaker mye bedre. Jeg bakte kakebunnen selv, men man kan selvfølgelig kjøpe ferdig bunn.

Jorbær og lime-kake

Oppskrift kakebunn

4 egg

2 dl sukker

1 dl potetmel

1 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte kakebunn

1. Ha egg og sukker i en bolle, pisk med elektrisk mikser lenge. Eggedosisen skal bli skikkelig luftig for beste resultat.

2. Bland sammen resterende tørre ingredienser og sikt de i eggedosisen og bland nøye for hånd.

3. Ha kakerøren i en smurt form og stek på 175° C i ca. 30 minutter eller til at kaken er fast i midten. Prøv å ikke åpne ovnen underveis, da kan kaken synke sammen.

4. Kjøl kaken helt ned før du deler bunnen i to deler.

 

Jorbær og lime-kake

Oppskrift jordbær og limefyll

3 dl fløte

250 g kremost

1,5 dl melis

Zest av 2 limefrukter

2 pakker jordbær – totalt ca. 1 liter

Fremgangsmåte Jordbær og limefyll

1. Pisk fløten, men pisk den ikke helt stiv. Ha i melis, kremost og limezest. Pisk på nytt til fløten og osten blir til en fast krem. Del opp kremen i 2 boller.

2. Del halvparten av jordbærene i mindre biter og bland de i halvparten av kremen i den ene bollen. Fyll kaken med jordbær og lime kremen.

3. Ha resterende krem, uten jordbær i, på toppen av kaken. Rens og del resterende jordbær og fordel de over kaken.

jordbærkrem

 

Hva syntes juryen?

Vi var 6 voksene og 6 barn på festen hvor jeg serverte kaken. Jeg tipper på at kaken veide rundt 2 kilo. Barna hadde spist masse pølser og var ikke så interessert i kake. Men 6 voksne klarte å få i seg hele kaken. Jeg trodde det skulle bli masse til overs, men det ble det altså ikke. Min venninne som vil være anonym, men vi kan kalle henne Eva, spiste hele 6 stykker helt alene. Denne fikk absolutt høyeste karakter som er terningkast 7. Så mye bedre enn vanlig bløtkake

jorbæarkake med smak av lime
jordbær kremkake