Haricot verts og kylling med tahinidressing
Tahinidressing er en av mine favorittdressinger. Kremete og litt nøttete smak som passer utmerket sammen med asiatiske smaker. Her fikk den gjøre friske, hvitløksstekte haricot verts selskap.
Oppskrift tahinidressing
3 ss tahini
1 ss kikkoman soya
2 ss vann
Saft og zest av en sitron
1 fedd hvitløk
1 halv chili
Oppskrift kylling
500 g kyllinglårfilet (uten bein)
2 ss kikkoman soya
1 ss sweet chili
1 ss olivenolje
Tilbehør
200-300 g friske haricot verts (aspargesbønner)
Smør til steking
1 fedd hvitløk
Salt etter smak
Evt grillet sitron
Fremgangsmåte Haricot verts og kylling med tahinidressing
1. Mariner kyllingen med soya, olivenolje og sweet chilisaus. Stek den på en rist på 225˙ grader i ca 20 minutter. Jeg ga min kylling noen riller i en grillpanne også imens jeg grillet en sitron, men det er ikke noe ”must”
2. Bland sammen ingrediensene til tahinidressingen, sørg for at tahinien ikke er kjøleskapskald slik at den blir hard og vanskelig å blande. Spe med vann til ønsket konsistens.
3. Skyll bønnene og stek de raskt i litt smør og skivet hvitløk. Smak til med salt.
4. Hell på tahinidressingen over kyllingen og de varme bønnene og server sammen med ris.
Hva syntes juryen?
Barna spiste kylling og ris, men ytterst lite tahinidressing på, men med desto mer rømme på. Max sa hvert fall tusen takk for maten, det var gigagott. De ville ikke smake på bønnene men det ble bare mer til meg og min mann, og det var helt greit