Haricot verts og kylling med tahinidressing

Haricot verts og kylling med tahinidressing

Tahinidressing er en av mine favorittdressinger. Kremete og litt nøttete smak som passer utmerket sammen med asiatiske smaker. Her fikk den gjøre friske, hvitløksstekte haricot verts selskap.

Haricot verts og kylling med tahinidressing

Oppskrift tahinidressing

3 ss tahini

1 ss kikkoman soya

2 ss vann

Saft og zest av en sitron

1 fedd hvitløk

1 halv chili

Oppskrift kylling

500 g kyllinglårfilet (uten bein)

2 ss kikkoman soya

1 ss sweet chili

1 ss olivenolje

Tilbehør

200-300 g friske haricot verts (aspargesbønner)

Smør til steking

1 fedd hvitløk

Salt etter smak

Evt grillet sitron

Haricot verts og kylling med tahinidressing

Fremgangsmåte Haricot verts og kylling med tahinidressing

1. Mariner kyllingen med soya, olivenolje og sweet chilisaus. Stek den på en rist på 225˙ grader i ca 20 minutter. Jeg ga min kylling noen riller i en grillpanne også imens jeg grillet en sitron, men det er ikke noe ”must”

2. Bland sammen ingrediensene til tahinidressingen, sørg for at tahinien ikke er kjøleskapskald slik at den blir hard og vanskelig å blande. Spe med vann til ønsket konsistens.

3. Skyll bønnene og stek de raskt i litt smør og skivet hvitløk. Smak til med salt.

4. Hell på tahinidressingen over kyllingen og de varme bønnene og server sammen med ris.


Hva syntes juryen?

Barna spiste kylling og ris, men ytterst lite tahinidressing på, men med desto mer rømme på. Max sa hvert fall tusen takk for maten, det var gigagott. De ville ikke smake på bønnene men det ble bare mer til meg og min mann, og det var helt greit

Haricot verts og kylling med tahinidressing