Miniavokado toast med pocherte vaktelegg

Miniavokado toast med pocherte vaktelegg

Jeg fikk fine små vaktelegg av min venninne, og ble kjempeglad. Vaktelegg er så godt. De smaker som vanlige hønseegg, men som et veldig godt hønseegg, litt mer smak på en måte. Dessuten vil jeg tro at de få vaktlene som finnes i Norge har det litt bedre enn vanlige verpehøns. Vaktelegg er ikke så vanskelig å få tak i. De finnes i store Meny butikker og i delikatessebutikker, og så selges de også lokalt av de som har vaktelfugl hjemme.

Skallene er ikke like harde som hønseegg, de går lett opp i mindre biter. Det beste er egentlig å ta en saks og klippe opp skallet for å helle ut selve egget.

Hvis du koker de (2 minutter er nok) kan du legge de kokte eggen i kaldt vann og litt eddik så blir de lettere å skrelle.

Jeg prøvde å pochere mine vaktelegg, og det er som å pochere vanlige egg, bare det at det går enda raskere.

De er så vakre å se på

De er så vakre å se på

Oppskrift mini avokado toast med vaktelegg

8 stykker

2-3 skiver hvitt formbrød, delt i porsjonsbiter

Smør til steking

1 stor avokado

Litt sitronsaft

8 vaktelegg

Litt salt og evt gressløk


Fremgangesmåte

1. Kutt av kantene på brødet, del i biter og stek i smør på middels varme.

2. Mos avokado og ha på litt sitronsaft. Fordel avokadoen på de stekte brødbitene.

3. Kok opp litt vann i en kjele, senk temperaturen og hell i eggene. Det er lurt å ha åpnet alle egg før vannet kokt opp. De blir klare på bare et titalls sekunder. Hell av vannet og fordel eggene på avokadotoasten. Smak til med litt salt og gressløk

Miniavokado toast med pocherte vaktelegg
Miniavokado toast med pocherte vaktelegg

Hva syntes juryen?

Milla var veldig nysgjerrig på eggene, men så er det et faktum at hun (som oftest) ikke liker egg. Hun likte ikke disse heller. Men det ble bare mer til meg. Fordelen med vaktelegg er jo at de er veldig små så man kan spise mange av de!

Miniavokado toast med pocherte vaktelegg.jpg