Biff Rydberg

Biff Rydberg er luksusvarianten på Pytt i panne. En klassisk Biff Rydberg består av råstekt ternet potet, biff eller indrefilet av okse, og stekt løk. Til forskjell fra vanlig pytt i panne så serverer man ikke alt sammen mikset, men hver for seg..

Jeg elsker å ha pepperrot til.  Det er virkelig nordens wasabi, samme gode styrke som gir en ny dimensjon til maten.  Det er ganske vanskelig å finne fersk pepperrot men i nesten alle butikker finnes det hvert fall på tube.  Jeg bruker pepperrot i flere andre typiske skandinaviske oppskrifter som f.eks dansk smørrebrød, smørgåstårta og toast skagen.

Biff Rydberg

Oppskrift Biff Rydberg

Nok til 2 voksne og 2 barn 

500 g biff eller indrefilet av storfe

6 store poteter

2 store gule løker

Smør til steking

Salt og pepper

 

Tilbehør

Eggeplommer (en pr person, men barna ville ikke ha)

Frisk pepperrot, raspet

Grov sennep

Hakket persille

Biff Rydberg

 

Fremgangsmåte Biff Rydberg

  1. Skrell potet og kutt  den i mindre terninger. Stek på lav temperatur i mye smør. Den skal steke ganske lenge siden den er rå, for meg tok det hvert fall 15 minutter. Smak til med salt.

  2. Stek løk gyllne, også på lav temperatur under lang tid. Legg ferdigstekt løk og potet i en ildfast form og legg det i ovnen på ca. 100 ° C slik at maten holder seg varm imens du steker kjøttet.

  3. Kutt kjøttet i terninger og salt og peppre godt. Stek rakst i en varm panne – gjerne i to omganger, slik at kjøttet får en fin stekeskorpe men fortsatt er litt rosa i midten.

  4. Fordel løk, potet og kjøtt enten rett på tallerken eller i en form.

  5. Server med grov sennep, pepperrot, persille og eggeplomme.

Hva syntes juryen?

Dette er virkelig «mat for menn» hvis det er lov å si. Mye kjøtt, ikke noen rare grønnsaker og man blir veldig mett. Min mann syntes dette var veldig godt. Barna var som vanlig litt mer tilbakeholdne med ros, men det spiste hvert fall noen biter av alt.

Ikke dropp eggeplommen hvis du lager den her retten. Det å blande inn den når man spiser gjør at hele matretten blir litt kremete og god.

Biff rydberg