Hjemmelaget granola - 3 x kokos

Hjemmelaget granola - 3 x kokos

Denne granolaen kaller jeg 3 x kokos fordi den inneholder kokosmasse, kokosflak og kokosolje. Det som er så bra med hjemmelagd granola er at man kan være hvor generøs man vil med alt det gode og sunne. I mitt tilfelle øser jeg på med kokos, som jeg elsker.

Hjemmelaget granola - 3 x kokos

 

Granola oppskrift

Til steking

3 dl havregryn

1 dl kokosmasse

1,5 dl blandet nøtter (jeg brukte halvparten mandel og halvparten valnøtt)

1,5 dl blandet frø (jeg brukte solsikkefrø, sesamfrø og linfrø, en halv dl av hver type)

0,5 dl kokosolje

0,5 dl lys sirup

1 dl vann

 

Etter rosting

0,5 dl kokosflaker

1 dl tørket frukt (jeg brukte rosiner og tørket aprikos i biter)

Hjemmelaget granola - 3 x kokos

 

Fremgangsmåte

1. Bland sammen alle tørre ingredienser i en bolle.

2. Varm kokosolje slik at den blir flytende. Hell den over de tørre ingrediensene sammen med vann og sirup og bland godt. Legg blaningen i en ildfast form.

3. Rist blandingen i ovnen på 150 °C i 45-60 minutter, rør om 1-2 ganger underveis.

4. Ta ut den ferdige granolaen og la svalne før du legger i tørket frukt og kokosflak.

5. Oppbevar i en lufttett boks.

 

Hva syntes juryen?

Max (5 år) er ikke så glad frø og korn, og var derfor veldig skeptisk til dette, og ville helst ikke smake. Jeg sa at han var nødt eller så fikk han ikke noe godteri på lørdag (hva gjør man ikke for å få et terningkast til dere blogglesere) Som forventet likte han ikke dette, terningkast 1. Litt senere på dagen tok jeg ham i å pille ut alle rosiner og tørkede aprikoser, derfor oppgraderer jeg den til et terningkast 2. Milla (1 år) matet jeg med litt naturell yoghurt og granola blandet i og det gikk ned uten problem! Terningkast 5

Hjemmelaget granola - 3 x kokos
Hjemmelaget granola - 3 x kokos