Surdeigstoast med kalkun, avokado og basilika
Et godt ostesmørbrød blir aldri feil. Det passer både til lunsj og middag. Dette er en variant inspirert av den franske varianten croque monsier, men laget på en litt enklere måte, og med litt mer smaker fra blant annet basilikum.
Surdeigstoast oppkrift 2 stykker
4 store skiver surdeigsbrød
Smør
2 ss honey dijon sennep
2 ss majones
4 skiver røkt kalkun
10 skiver vellagret ost
1 avokado
Litt salt og pepper
10 basilikeblader
Fremgangsmåte
1. Smør et lag med smør på alle skivene. Gjerne ganske mye slik at skorpen blir sprø når den skal stekes.
2. På den ene siden av surdeigskiven som det ikke er smør på brer du en blanding av majones og honey dijon sennep. Det holder at du smører på en av de to skivene som skal bli toasten.
3. Legg så på halvparten av osten, røkt kalkun og avokado. Ha litt salt og pepper på avokadoen. Legg på basilikum og resten av osten.
4. Legg toasten i en stekepanne eller grillpanne med smørsidene ut. Stek på middels temperatur. Jeg pleier å sette en tung kjele på toppen av toasten slik at den presses sammen og blir gjennomvarm. Vend etter noen minutter. Man kan også bruke et toastjern, men det surdeigsbrødet jeg brukte var veldig langt og stort, så det fikk ikke plass.
Hva syntes juryen?
Max (5 år) elsker vanligvis toast, men i denne var det alt for mye annet enn ost og skinke i for hans smak. Terningkast 2. Milla (1 år) prøvde å spise toasten, men den var altfor hard for henne, så hun kom ikke inn til innholdet enn gang før hun ga opp og kastet den på gulvet. Terningkast 1