Sitron og mandelkake med pisket creme fraiche

Sitron og mandelkake med pisket creme fraiche

Sitron og mandelkake forbinder jeg med Italia og vår. Jeg brukte italienske sitroner fra Amalfikysten for ekstra mye smak. Til kaken hadde jeg pisket creme fraiche med sitronsmak, som er litt friskere enn vanlig krem.

Creme fraiche er egentlig en slags syrnet fløte, og går derfor ann å piske på samme måte som vanlig kremfløte. I begynnelsen når man pisker den vil den først bli rennende, men etter hvert vil den bli stiv akkurat som kremfløte. Det fungerer kun med fullfet creme fraiche med 35 % fett.

sitron og mandelkake med pisket creme fraiche


Oppskrift Sitron og mandelkake

2 egg

2 dl sukker

100 g mandel

1 dl hvetemel

1 ts bakepulver

100 g smeltet smør

1 dl melk

Zezt fra en hel sitron, gjerne italiensk sitron fra Amalfi, hvis du finner.

 

Pisket creme fraiche med sitronsmak

2 dl creme fraiche 35% fett

1 dl melis

Zest av en halv sitron

 

Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker luftig.

2. Fjern skallet på mandlene, ved og koke de raskt slik at skallet løsner.  Kvern mandlene i en mandelkvern.

3. Bland sammen mel, bakepulver, mandelmel i en separat bolle og blant godt. Hel melblandingen og smeltet smør i eggedosisen og rør forsiktig.

4. Hell røren i en smurt form og stek på 175° C i ca. 45 minutter eller til kaken er fast i konsistensen. Test med en stikke.

5. Pisk creme fraiche sammen med melis og sitronzest. Det tar noen minutter, men etter hvert skal det bli en luftig krem.

6. Server kaken avkjølt sammen med kremen.

 

Hva syntes juryen?

Begge barna likte kaken bedre enn kremen. De er egentlig veldig glade i creme fraiche, og vi har det på litt alt mulig, mest fordi de skal spise mer mat (det fungerer veldig bra) og fordi de er ganske slanke og trenger litt mer kjøtt på beina. Milla (1 år) har til og med en spesiell lyd (les skrik) hun lager når hun ser creme fraiche boksen, når den står på bordet. Men dette smakte tydeligvis ikke som den creme fraichen de er vant til, så de spiste heller kaken. Den fikk et terningkast 4, de spiste opp med god appetitt, men ba ikke om mer.

sitron og mandelkake med pisket creme fraiche.jpg

Følg meg gjerne på Instagram også