Serranosurret kyllingfilet med kremet balsamicosaus
Dette er egentlig en oppskrift som jeg fått (og gjort om litt på) fra Arla.se back in 2001 faktisk (da balsamicoeddik og serranoskinke tok Sverige med storm). Gode oppskrifter er tidløse, og dette er en enkel og god rett jeg stadig vender tilbake til. Sausen har så mye god smak, og kyllingen sammen med serranoskinke er en perfect match
Oppskrift Serranosurret kyllingfilet
4 porsjoner
2 store kyllingfileter, delt på to
4 skiver serranoskinke
Salt og pepper
Smør til steking
Oppskrift Kremet balsamicosaus
1,5 dl vann
1 terning hønsebuljong
1,5 dl kremfløte
2 ss balsamicoeddik
1 fedd hvitløk
2 ts tørket oregano
Fremgangsmåte
1. Del kyllingfiletene på langs i to og ha på litt salt og pepper.
2. Stek de raskt i litt smør. De skal kun få farge, ikke bli gjennomstekte.
3. Surr kyllingfiletene i serranoskinke og legg de i en ildfast form.
4. Ha 1,5 dl vann opp i pannen hvor du stekte kyllingen og en buljongterning. Kok opp slik at buljongterningen løses opp.
5. Hell i fløte, balsamicoeddik, finkuttet hvitløk og oregano og rør om.
7. Hell sausen i den ildfaste formen med kyllingen og stell in i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter.
8. Server med ris og en blandet salat.
Hva syntes juryen?
Milla (1 år) likte risen og sausen best, og hadde ikke tid til å spise med skje, men forsynte seg med store never mat. Det var ris over hele gulvet når hun var ferdig, som igjen klistret seg fast i sokkene gjennom kvelden. Ris og saus terningkast 6. Kyllingbitene, terningkast 3, disse var ikke like populære. Max (5år) Likte også risen best, men ville ikke spise sausen, som vanlig. Noen kyllingbiter gikk ned uten problem, men i det store hele var det ikke så mye entusiasme rundt maten. Terningkast 2
følg meg gjerne på Instagam også