Honningbakt fetaost
Kombinasjonen søtt, salt og fett er vanskelig å ikke like. Særlig når det salte og fete er i form av ost. Jeg prøvde å bake en hel fetaost i ovnen dekket med honning, og resultatet ble superdigg. Osten smelter ikke, men blir litt mykere i konsistensen. Jeg serverte den sammen med en enkel tomatsalat slik at det skulle bli litt friskere (og litt sunnere)
Oppskrift honningbakt fetaost
200 g fetaost (1 pakke)
1 ss olivenolje
2 ss flytende honning
Litt frisk timian
Tomater til servering
Fremgangsmåte honningbakt fetaost
1. Ha litt olivenolje opp i en ildfast form.
2. Legg fetaosten i formen og hell honningen på toppen. Se til at hele osten blir dekket.
3. Sett på grillelementet og vanlig varmluft på ovnen og stek i 10 minutter på 225 grader, eller til at osten får en gylden farge.
3. Topp med litt frisk timian og server med en frisk tomatsalat.
Hva syntes juryen?
Både Max og Milla var syke og nektet å spise all mat, men jeg spiste med god appetitt. Fetaosten var mye bedre varm enn kald syns jeg, og tomater passet ypperlig sammen med den søtsalte osten. Denne retten passer perfekt som en liten forrett på deling, eller istedenfor kjøtt til middag.
Følg meg gjerne på INSTAGRAM også