Reuben sandwich

På svensk heter sandwich, macka och en Reuben er virkelig den beste «mackan» synes jeg. Egentlig skal man ha oksebringe, men jeg lager den her mackan når jeg har kjøtt til overs. f.eks biff. Akkurat denne er laget på biff av kalv som ble til overs etter middagen en dag. Tradisjonell Reuben Sandwich inneholder også surkål og det kjøper jeg bare ferdig.

Reuben sandwich

 

Oppskrift Reuben sandwich

2-3 porsjoner

200 gram kjøtt- f.eks rester fra stek, oksebringe eller biff

1 ss dijonsennep

2 ss majones

2 ss rømme

1 ss Heinz chilisaus

4 ss surkål

4 store skiver surdeigsbrød (Levain)

8 skiver ost, gjerne en vellagret variant

Masse smør til steking

 

Fremgangsmåte Reuben sandwich

1. Stek skiver av surdeigsbrød i en stekepanne med smør i. Stek bare på ene siden.

2. Legg på ost og kjøtt på den siden av brødet som blitt stekt i smør.

3. Bland sammen majones, heinz chilisaus, rømme, dijonsennep og surkål i en bolle. Det er egentlig ikke sån man skal gjøre det, men jeg tenkte at det ville spare litt tid og at smakene skulle bli jevnt fordelt. Og det fungerte veldig bra syntes jeg.

4. Legg surkålsblandingen på kjøttet og legg en til skive av surdeigbrødet på toppen, med siden som blitt stekt i smør inn mot midten.

5. Stek sandwichen i smør på begge sider, gjerne med en vekt som presser den litt sammen. Jeg brukte en stekepanne som på bildet.

6. Del i to og server med sylteagurker.

Jeg brukte kalvbiff jeg hadde til overs på min Reuben sandwich

Jeg brukte kalvbiff jeg hadde til overs på min Reuben sandwich

jeg brukte en stekepanne for å presse min Reuben Sandwich sammen

jeg brukte en stekepanne for å presse min Reuben Sandwich sammen

 

Hva syntes juryen?

Dette er virkelig comfort food deluxe. Med masse smør og ost går det ikke ann å mislykkes. Kjøttet og surkålen gir masse smak og er det som skiller det her fra et vanlig ostesmørrebrød. Min mann ga dette terningkast 6. Han hadde ikke smakt dette før , men han syntes faktisk det plasserte seg sammen pizza og en god hamburger. De vil si helt på toppen av god mat og dette føles som en ekstremt mannlig rett, jeg ble derfor ikke helt overrasket. Så tips hvis dere ønsker gjøre en mann glad - lag en Reuben sandwich

Reuben sandwich

Følg meg gjerne på INSTAGRAM også