Trøffelpasta «mac n cheese»

I helgen var jeg en tur på delikatessebutikken Maschmanns på Skøyen og kjøpte blant annet en svart trøffel. Smaken av trøffel minner meg om skog og høst så det passet jo bra med tanke på årstiden vi er inne i nå.

Jeg syns ikke trøffelolje og ekte trøffel smaker særlig likt. Jeg liker begge deler, men jeg syns att trøffelolje smaker mye mer og lett blir litt dominerende. Ekte trøffel smaker mye mindre men smakene er litt mer komplekse.

Svart sommertrøffel

Svart sommertrøffel

 

Oppskrift trøffelpasta «mac n cheese»

2 porsjoner

Tagliatelle til to personer

100 g mascarpone (en salgs ferskost som fås kjøpt i de fleste store matbutikker)

1,5 dl revet ost, f.eks gruyere og parmesan blandet sammen

Trøffel (ca. 10-15 g) eller trøffelolje (noen dråper)

salt

Tilbehør

Landbrød stekt i litt olivenolje og hvitløk

Trøffelpasta «mac n cheese»

 

Fremgangsmåte trøffelpasta «mac n cheese»

1. Kok pastaen som anvist og hell av vannet. Legg den så tilbake i kasserollen.

2. Ha oppi mascarpone og revet ost, og varm på svak varme til at osten har smeltet. Smak til med salt.

3. Server med masse fersk trøffel på toppen eller noen dråper trøffelolje. Vi hadde også litt landbrød stekt i olivenolje og hvitløk til, og det passet veldig bra sammen med pastaen.

Trøffelpasta «mac n cheese»

 

Hva syntes juryen?

Jeg serverte mine barn den her maten uten trøffel men med ketchup og det var svært populært. De fikk smake på trøffelen også men de likte den ikke. Min mann syntes ikke trøffelen smakte nok for å motivere prisen. Jeg var ikke enig, jeg syntes trøffelen løfte hele retten, fra helt vanlig mac n cheese til luksusvarianten av den samme retten.