Hvitvinsdampede blåskjell med chili
Jeg laget hvitvinsdampede blåskjell på båten på fredag. Vår båt er ganske primitiv og gammel, den har kun en rødspritkonfyr og i tillegg ganske små flater å jobbe på. Derfor hadde jeg på forhånd skrelt alle grønnsaker og kuttet de i biter. Selve tillagingen på båten gikk derfor veldig raskt. Både jeg og min man liker spicy mat, derfor pleier vi å putte chili i alt som ikke barna skal spise. Det gjorde vi også i blåskjellen og de ble skikkelig spicy, men godt.
Oppskrift hvitvinsdampede blåskjell med chili
2 porsjoner
1 gul løk eller 2 sjalottløker
2 gulrøtter
1 bit sellerirot, ca. 200 g
1-2 hvitløksfedd
1 rød chili (kan sløyfes, hvis man ikke liker det sterkt)
Smør til steking
2 dl kremfløte
2 dl hvitvin
1 nett blåskjell – vaskede
Salt etter smak
Fremgangsmåte hvitvinsdampede blåskjell med chili
1. Kutt alle grønnsaker i centimeterstore biter, utenom chilien og hvitløken som finhakkes.
2. Stek grønnsakene noen minutter i en stor kjele, slik at de får litt farge.
3. Hell på hvitvin og fløte og litt salt, kok opp.
4. Vask blåskjellene og ta vekk blåskjell som fortsatt er åpne etter vasken.
5. Hell blåskjellen i kjelen, bland raskt om og legg på lokk. Kok ca. 5-6 minutter til at alle blåskjell har åpnet seg.
6. Server med litt godt brød eller pommes frites hvis du ønsker å lage moules frites.
Hva syntes juryen?
Barna hadde gått og lagt seg, så det var kun jeg og min mann som spiste. Min mann sa at det nesten var det beste han spist på båten. Da spurte jeg naturligvis hva som var bedre enn dette, siden jeg har laget alt fra flambert hummer til skagenrøra på båten. Men det var tydeligvis den ene gangen en kompis som heter Christian ble med på båten og laget noe helt fantastisk. Han husket ikke helt hva det var men det var noe grillet. Men som sagt dette kom på god andreplass da.