Kyllingsalat med eple og karri

Kyllingsalat med eple og karri

Her er et tips på en supergod kyllingsalat. Den passer perfekt som piknikmat, eller rett og slett når du skal ut å kjøre langt,- men ikke har lyst til å stoppe på en bensinstasjon og spise pølse. Stopp heller et sted i naturen og nyt denne salaten,- og at det faktisk er sommer.

Kyllingsalat med eple og karriOppskrift kyllingsalat med eple og karri

Nok til å fylle 4 små baguetter

350 g grillet/stekt kylling i biter

0,5 eple, gjerne et grønt og syrlig som f.eks Granny Smith

2 stilker vårløk

0,5 sitron zest og saft

1,5 dl creme fraiche. Jeg bruker den fullfete – ikke lett varianten – men man gjør som man vil.

0,5 ts karri

Salt og pepper etter smak

 

Fremgangsmåte kyllingsalat

1. Jeg pleier å steke min kylling selv – jeg bruker kyllinglårfilet med litt soya, sweet chilisaus, salt pepper og litt karri. Men det går lite bra å kjøpe ferdig også. Det viktigste er at den er kald når du blander den med øvrige ingredienser.

2. Kutt et halvt eple i små biter og press sitronsaft over- slik at eplet ikke blir brunt. Finhakk to stilker med vårløk og bland sammen med kylling og eple.

3. Bland ned cremefraiche og litt karri, smak til med sitronzest, salt og pepper. Bland sammen.

4. Oppbevar kjølig, kyllingsalaten blir bare bedre hvis den får stå over natten.

5. Legg litt salat i en baguette (enten kjøpt eller hvis du baker selv. f.eks. disse urtebaguettene) og legg kyllingsalaten på salatbladene for å unngå at brødet blir bløtt og mykt.

Kyllingsalat med eple og karri

 

Hva syntes juryen?

Jeg må være ærlig å si at jeg gledet meg mer til å spise disse baguettene med kyllingsalat, enn jeg gledet meg å komme frem til selve reisemålet (som var Legoland). Det var en fryd å spise disse fremfor en svett ostepølse. Det syntes jo ikke barna, de setter ikke pris på hjemmelaget tur-mat i det hele tatt. Jeg visste jo dette og hadde selvsagt smurt baguetter med kun ost også, men det falt ikke heller helt i smak. Terningkast 6 fra de voksne, terningkast 1 fra barna

Kyllingsalat med eple og karri