Kanelsnurrer av surdeig

Kanelsnurrer av surdeig

Siden jeg startet med surdeig baker jeg surdeigbrød hver helg, og nå har jeg også byttet ut gjæren mot surdeig når jeg baker kanelsnurrer. Det tar jo litt mer tid men jeg syns resultatet er verdt det. Bollene får en litt annen konsistens, og overflaten blir litt sprøere enn hva den blir når man baker vanlige boller. Smaken blir også litt annerledes. Mye bedre syns jeg.

Kanelsnurrer av surdeig

Oppskrift kanelsnurrer av surdeig

10 store kanelsnurrer

120 g surdeigstarter

250 ml melk

400 g hvetemel, jeg brukte tipo-00; altså pizzamel

4 g salt (uten jod)

50 g smør, romtemperert

0,5 dl sukker

0,5 ts kardemomme


Kanelfyll

100 g smør, romtemperert

1 dl sukker

2 ss kanel

2 ss maizena


Topping

Litt sirupvann (1 ss lys sirup, 1 ss vann)

Perlesukker


Fremgangsmåte kanelsnurrer av surdeig

1. Bland surdeigsstarter med kald melk og mel. La stå i 30 minutter

2. Ha i salt, smør i terninger, sukker og kardemomme. Elt i kjøkkenmaskin ca. 5 minutter eller for hånd til smøret er godt blandet inn.

3. Deigen skal heve i 4 timer i romtemperatur. En gang i timen vender du kantene på deigen inn mot midten. Deigen skal være dekket med plastfolie under heving.

4.Kjevl ut deigen til en plate på et melet bakebord. Ha godt med mel på kjevelen. Ha på smør, sukker, kanel og maizena. Maizena bruker jeg for å binde fyllet når jeg steker snurrene. Noe av det renner ut uansett, det får man bare regne med. Jeg liker nemlig mye fyll.

5. Brett deigen på midten, og skjær lange strimler (2-3 cm i bredden), snurr dem og slå en knute på hver strimle.


Før steking

Før steking

6. La kanelsnurrene heve i romtemperatur 1 time først og i kjøleskap ca. 12 timer dekket av plastfolie.

7. Pensle bollene med litt sukkervann og dryss over perlesukker. Stek i 15-17 minutter på 230 °C litt avhengig størrelse på bollen. Pass på at ovnen er skikkelig varm før du setter inn bollene.

Kanelsnurrer av surdeig

Hva syntes juryen?

Min mann syns faktisk disse er enda bedre enn vanlige kanelboller. Det han liker med snurrene er den sprø men samtidlig seige konsistensen. Det er nok også litt mer salt i disse enn i vanlige boller, noe som også gjør at de får en litt dypere smak. Barna er jo heller ikke vanskelige å be, men det hadde jeg ikke forventet heller.

Kanelsnurrer av surdeig
Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more