Tacopai

Først kom taco, så kom tacopaien. Det var nesten som om tacoen muterte en eller annen gang på 90 tallet, og tacopaien spredes til alle hjem i Sverige tidlig 2000 tallet. Suksessen til tacopai ligger i at det er praktisk mat, enkel å forberede, men framfor alt at det er så ekstremt godt.

Jeg lagde det da vi var på hyttetur i helgen, og serverte med masse grønnsaker. Her kommer oppskriften. Det er nok til 8 porsjoner hvis man serverer mye grønnsaker ved siden av.

Tacopai

Oppskrift tacopai

Paideig

200 g smør

4 dl hvetemel

3 ss vann

en klype salt

Tacofyll

800 g kjøttdeig

2 poser tacokrydder (eller krydre med hjemmelagde tacokrydder)

En halv boks lett cremefraiche

1 dl jalapenos på glass

200 g cherrytomater

100 g revet ost

tacopaj med creme fraiche.jpg

Fremgangsmåte tacopai

1. Bland alle ingredienser til paideigen, og trykk ut deigen i en større ildfast form. Prikk deigen med en gaffel og forstek i 10 minutter på 200°C.

2. Stek kjøttdeigen og krydre den med tacokrydderne etter anvisning på pakken. Ha i tacokjøttdeigen i paiskallet og legg klikker av creme fraiche på kjøttdeigen, halve cherrytomater og jalapenos i biter på toppen av kjøttdeigen. Dryss over ost.

3. Stek på 200° i ca. 15 minutter, server med masse grønnsaker som f.eks. avokado, mais, tomat, agurk og salat.

For at bunnen skal blir sprø må den forstekes i 10 minutter

For at bunnen skal blir sprø må den forstekes i 10 minutter

Hva syntes juryen?

Så lenge man er nøye med å pille bort alle jalapenosene, som kan være ganske sterke, så er dette en ganske barnevennlig rett. Akkurat som det taco er. Nå vet jeg ikke om det var det faktum at mesteparten av lunsjspisene hadde gått masse på ski som gjorde at alle gav tacopai terningkast 7, eller om det bare var ekstremt godt som gjorde at den fikk den høye karakteren. Jeg velger å tro på det sistnevnte.

tacopaj hyttetur
Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more