Lun asiatisk salat med mango og kjøttdeig av svin
Dette er en slags blanding mellom wok og salat. Den inneholder nemlig både varme og kalde grønnsaker. Jeg velger å kalle den for salat siden den ikke inneholder nudler, kun grønnsaker, frukt og kjøtt.
Når jeg lager asiatisk mat bruker jeg ofte kjøttdeig av svin, fordi jeg syns smaken passer veldig godt sammen med asiatiske smaksettninger som f.eks fiskesaus og chili.
Oppskrift lun asiatisk salat med mango og kjøttdeig av svin
Varme ingredienser
400 g kjøttdeig av svin
1 fedd hvitløk
1 rød chilifrukt
200 g hvitkål i strimler
150 g sukkererter
1 ss kikkoman soyasaus
1 ss riseddikk
1 ss fiskesaus
0,5 ss sesamolje
Kalde ingredienser
1 moden mango
1 stor avokado
1 dl syltet rødløk (oppskrift her)
Fremgangsmåte
1. Stek kjøttdeigen. Sannsynligvis trenger du ikke noen olje for å steke siden kjøttet inneholder ganske mye fett.
2. Når kjøttdeigen nesten er ferdigstekt legger du i finhakket hvitløk, chili og strimlet hvitkål, og steker det noen minutter sammen med kjøttdeigen. Hell så på fiskesaus, soya, riseddikk og sesamolje, og la det koke inn. Legg i sukkerertene og la de bli varme.
3. Legg i en serveringsbolle, og topp med mango og avokado i biter, samt syltet rødløk. Bland om før servering.
Hva syntes juryen?
Barna spiste dette med fingrene, for å luke ut det de ikke likte, som var hvitkål, sukkererter og rødløk. De likte derimot kjøttdeigen, mangoen og avokadoen. Resten av familien,- det vil si meg og min mann, likte alt sammen.