Kantarellcarbonara
Nå er det kantarellsesong og hele skogen er full av kantareller. Det er et riktig bra soppår i år, hvert fall der jeg plukker. Det er jo bra, fordi hvis man skal lage denne carbonaraen trenger man mye kantareller. Det er jo det som er det beste i retten, så man må ikke være gjerrig med det! Kantareller innholder dessuten mye vitamin D, så sunt er det også. Jeg lagde bare 2 porsjoner av carbonaran, fordi jeg hadde ikke mer kantareller enn til 2 porsjoner akkurat da. Varianten er helt vegetar og inneholder fløte – det gjør jo ikke en ekte carbonara egentlig, men som kjent blir alt mye bedre med litt fløte i.
Oppskrift kantarellcarbonara
300 g kantareller - gjerne mer!
Smør til steking
Salt
1 dl fløte
1 dl pastavann
2 eggeplommer
2 ss revet parmesan + litt til pynt
Frisk persille
Svartpepper
Fremgangsmåte kantarellcarbonara
1. Stek kantarellene. Stek de ganske lenge i mye smør på lav temperatur. Den største feilen man kan gjøre når man steker kantareller er å steke de for kort tid. Da blir de bare slappe og smaker ikke like godt som velstekte kantareller. Salt litt mot slutten.
2. Kok pasta og hell av den – men spar på 1 dl av pastavannet. Bland litt olje eller smør i pastaen slik at den ikke klistrer seg sammen.
3. Hell fløte og pastavann på kantarellene. Kok opp og dra av stekepannen fra varmen. Ha 2 eggeplommer i sausen- disse vil jevne sausen og gjøre den kremet men eggeplommer tåler ikke høy temperatur så ikke kok sausen etter du har hatt opp i eggeplommene. Ha opp i revet parmesan. Smak til med litt salt hvis det trengs.
4. Server med litt frisk persille, flak av parmesan og nykvernet svartpepper.
Hva syntes juryen?
Barna elsker kantareller så det føltes nesten litt slemt at de ikke fikk smake dette, men jeg liker kantareller enda mer så valget var enkelt. Sausen ble fantastisk kremet og kantareller ha så mye smak at ingen andre ingredienser trengs (som f.eks. løk eller bacon). I den her retten får kantarellen være stjernen. Terningkast 6.