Rødbetterte med chevre og honning

I helgen var jeg alene hjemme. Min mann og mine barn var fortsatt på ferie på Sørlandet, så jeg fikk på en måte også ferie fra de kan man si. Det var rimelig digg, siden det skjer sånn ca. hvert 5. år. Jeg inviterte noen venninner og naboer på litt drinker, og serverte denne rødbetsterten som appetizer.

Rødbetterte med chevre og honning

 Oppskrift Rødbetterte

4 terter/porsjoner

4 plater ferdig og frossen butterdeig

2 rødbeter

4 ss creme fraiche

1 rulle chevreost f.eks chevre fra Haukeli

Litt honning

Salt

Frisk timian

Rødbetterte med chevre og honning

 

Fremgangsmåte rødbetsterte

1. Kok 2 rødbeter møre. Kok de med skall. Når de er ferdigkokte er det enkelt å dra av skallet, og det blir ikke så mye søl.

2. Ta frem butterdeigplantene fra fryseren og legg de på et bakepapir på et stekebrett. La de tine. Kutt så en ramme i butterdeigen og prikk det innenfor rammen med en gaffel. Stek ca. 15 minutter på 175 °C

3. Press ned det innenfor «rammen» i butterdeigen litt, og bred på et lager med creme fraiche.

4. Legg på rødbeter og chevreost i skiver om lagvis og ha på litt salt og litt flytende honning.

5. Stek i ovnen ca. 8-10 minutter til osten har smeltet. Ha på litt mer honning og litt frisk timian ved servering.

Kutt en “ramme” i butterdeigen og prikk med en gaffel

Kutt en “ramme” i butterdeigen og prikk med en gaffel

 

hanna spiser rødeterte

Hva syntes juryen?

Alle syntes dette var veldig godt og ga det terningkast 6. Men på andre siden; hva ville de ellers sagt når jeg spør rett ut… Jeg er jo som dere vet alltid ærlig og jeg syntes også dette var kjempegodt, derfor stoler jeg faktisk på mine gjester denne gang. Det blir derfor et samlet terningkast 6.

Kristin spiser rødbetterte
Rødbetterte med chevre og honning
Rødbetterte med chevre og honning