Kirsebærpai med mandeldekke

Kirsebærpai med mandeldekke

Mine foreldre har masse kirsebær på sommerstedet vårt eller det er nok faktisk moreller, fordi de er ganske store og søte. Men jeg kaller det kirsebær uansett. Mandel og kirsebær passer veldig godt sammen, og smakene kan minne litt om hverandre. Derfor lagde jeg en pai med mandel og kirsebær. Her er oppskriften:

kirsebær eller moreller

 

Oppskrift kirsebærpai med mandeldekke

700 g søte kirsebær/moreller

100 g smør

1 dl sukker

1,5 dl mandel

2 dl hvetemel

Evt noen dråper mandelessens

Kirsebærpai med mandeldekke

 

Fremgangsmåte kirsebærpai med mandeldekke

1. Start med å fjerne alle kjerner på kirsebærene. Jeg syns det er enklest med spissen av en potetskreller.

2. Kjør mandel i en mikser eller kjøkkenmaskin, slik at mandlene blir finhakkede.

3. Bland sammen mel, finhakkede mandler, sukker og smør. Det skal bli en smuldredeig. Ha evt opp i litt mandelessens hvis du liker mandelsmak like mye som meg.

4. Legg kirsebærene i en form, legg smuldredeigen på toppen. Bak i ovn 30-35 minutter på 150°C.

Kirsebærpai med mandeldekke

 

Hva syntes juryen?

Milla (1,5 år) har spist masse kirsebær i sommer og elsker det, men den her kaken likte hun ikke i det hele tatt. Hun spyttet bare ut kirsebærene. Terningkast 1 fra henne. Max likte den veldig mye. Min pappa syntes at kirsebærene kunne smakt enda mer kirsebær, så jeg sa til han at da må de nok kjøpe et annet kirsebærtre. Jeg syntes kaken var veldig god, men jeg syns friske kirsebær har en mye vakrere farge. Bærene i kaken tappet litt av den vakre røde fargen. Litt trekk på grunn av dette, terningkast 5.