Kyllingspyd med sataysaus
Oppskrift ca 4 porsjoner
Kyllingspyd
350 g kyllingfilé
2 ss sweet chilisaus
1 ss kikkoman soyasaus
1 ss raposolje
1 ts karri
Litt salt og pepper
Sataysaus
1 fedd hvitløk
Litt smør til steking
4 ss peanøttsmør
1,5 dl kokosmelk
1 dl vann
2 ss sweet chilisaus
1 ss kikkoman soyasaus
Ris til servering
Fremgangsmåte
Kyllingspyd
1. Kutt kyllingen i biter og tre de opp på grillpinner.
2. Bland sammen soya, olje, sweet chilisaus og krydder. Vend kyllingspydene i blandingen.
3. Legg kyllingspydene på en rist og stek ca. 15 minutter i på 225°C – vend etter halve tiden.
Sataysaus
1. Stek litt finhakket hvitløk i litt smør
2. Ha peanøttsmør opp i kasserollen varm opp.
3. Bland ned resterende ingredienser og kok opp. Smak eventuelt til med mer salt avhengig av hvor salt peanøttsmøret er.
Hva syntes juryen
Dette var overraskende populært, begge barna spiste med god apetit – til og med sausen. Terningkast 6 fra begge barna