Kyllingspyd med sataysaus

Kyllingspyd med sataysaus

Oppskrift ca 4 porsjoner

Kyllingspyd

350 g kyllingfilé

2 ss sweet chilisaus

1 ss kikkoman soyasaus

1 ss raposolje

1 ts karri

Litt salt og pepper

 

Sataysaus

1 fedd hvitløk

Litt smør til steking

4 ss peanøttsmør

1,5 dl kokosmelk

1 dl vann

2 ss sweet chilisaus

1 ss kikkoman soyasaus

Ris til servering

 

Fremgangsmåte

Kyllingspyd

1. Kutt kyllingen i biter og tre de opp på grillpinner.

2. Bland sammen soya, olje, sweet chilisaus og krydder. Vend kyllingspydene i blandingen.

3. Legg kyllingspydene på en rist og stek ca. 15 minutter i på 225°C – vend etter halve tiden.

 

Sataysaus

1. Stek litt finhakket hvitløk i litt smør

2. Ha peanøttsmør opp i kasserollen varm opp.

3. Bland ned resterende ingredienser og kok opp. Smak eventuelt til med mer salt avhengig av hvor salt peanøttsmøret er.

 

Hva syntes juryen

Dette var overraskende populært, begge barna spiste med god apetit – til og med sausen. Terningkast 6 fra begge barna

sataykyllingspett.jpg