«Loaded» banankake med sjokolade og valnøtter

«Loaded» banankake med sjokolade og valnøtter

«Loaded» banankake med sjokolade og valnøtter

Denne kaken er virkelig fullstappet med godsaker, og den blir ekstra saftig av bananen.

Mine barn liker kun grønne bananer. Så grønne som mulig skal de være. Naturlig nok blir det en hel del bananer som ikke blir spist, fordi de rekker å bli gule, eller enda verre brune. Jeg kaster dem derimot aldri. I stedet pleier jeg bare å ta av skallet å legge de i fryseren. Så tar jeg de frem når jeg lager smoothie . I helgen lagde jeg en banankake av noen brune bananer. Her kommer oppskriften.

Oppskrift banankake med sjokolade og valnøtter

banankaka med nøtter og sjokolade.jpg

75 g smør

2 egg

2 dl sukker

1 ts bakepulver

0,5 ts natron

0,5 dl melk

3 dl hvetemel

2 + 1 modne bananer

200 g sjokolade- jeg valgte en mørk variant, men alle sorter går bra

50 g valnøtter

Sån her så kaken ut når den kom ut av ovnen

Sån her så kaken ut når den kom ut av ovnen

 

Fremgangsmåte

1. Smelt smør og la svalne.

2. Pisk egg og sukker hvitt.

3. Mos to av bananene fint.

4. Bland, mel, natron, bakepulver, melk, smør og banan i eggedosisen, og rør forsiktig om.

5. Hakk halvparten av sjokoladen i grove biter og bland ned den og valnøttene i kakedeigen.

6. Hell kakedeigen i en form med bakepapir i.

7. Kutt den siste bananen på langs, og legg den oppå deigen som dekorasjon.

8.Stek i ovnen på 175 °C i ca. 1h og 15 min, eller til at kaken ikke lenger er klissete når du stikker en gaffel i midten av den. Dekk med folie hvis kaken begynner å få litt mye farge, og det fortsatt er lang tid igjen i ovnen.

9. Smelt resten av sjokoladen og hell over.

 

Hva syntes juryen?

Begge barna likte kaken veldig godt, men de klarte ikke spise mer enn et par bit. Derfor får det bli terningkast 4 fra dem. Jeg oppdaget at kaken ble enda bedre etter ett døgn i kjøleskapet. Da kom alle smakene virkelig frem. Jeg kan tenke meg at den kunne holdt seg saftig ganske lenge, men hos oss tok den slutt allerede dag to dessverre.

Banankaka.jpg
Banankaka med sjokolade.jpg