Mine 5 beste tips for å lykkes med thaimat

Mine 5 beste tips for å lykkes med thaimat

Her er mine 5 beste tips for å lage god thaimat!

1. Reduser ned kokosmelken og doble mengden. Når man putter masse grønnsaker i maten så avgir de en del væske som sper ut kokosmelken og sausen blir ikke så kremete som man kunne ønsket. Derfor pleier jeg å doble mengden kokosmelk, og så tar jeg halvparten av den, og reduserer ned til en kokoskrem. Det tar noen minutter ekstra, men sausen blir så mye bedre. Les mer i oppskriften nedenfor. Bonustips! Bruk kokosmelk på kartong, i stedet for en boks. Den smaker rett og slett bedre.

2. Bruk litt sukker i maten. Litt sukker gjør at smakene kommer mye bedre frem.

3. Ikke bruk salt. Bruk heller smakstilsetninger som har salt i seg, men som tilfører smak i tillegg. Som f.eks. fiskesaus, østerssaus eller currypaste.

4. Kjøp currypaste på en innvandrerbutikk. En bra currypaste inneholder en blanding av de krydderne du vil ha i retten, i riktig mengde og proporsjon. På den måten slipper du kjøpe mange andre krydder å blande selv. Jeg liker merket Aroy-D, de har også god kokosmelk på kartong

5. Skyll risen. Skyll risen flere ganger det i kaldt vann før du koker det. Da skyller du vekk noe av stivelsen og risen blir mye mer luftig.

Thaikylling.jpg

 

Red curry kylling

Oppskrift 4 personer

7-8 dl kokosmelk

400 g kyllingfilet

1 – 1,5 ss red currypaste

1 ss fish saus

1 ss østerssaus

1 ss sukker

2 stilker sitrongress (valgfritt men det gir mer smak)

Noen kaffir lime blad (valgfritt)

1 ts sesamolje (valgfritt)

Grønnsaker: Jeg brukte gulrøtter, rødkål, bambusskudd og rødløk, men man kan bare bruke det man har hjemme i grønnsakskuffen.

Ris til servering

Frisk koriander

 

Fremgangsmåte

1. Kutt kylling og grønnsaker i spisevennlige biter.

2.  Ha halvparten av kokosmelken i en stekepanne og kok den til en tykk krem. Det skall være ca. 1/3 del igjen. Det tar ca. 10 minutter. Pass på at den ikke brenner.

3. Ha i red curry paste i kokoskremen, og kok til at den er oppløst i kremen.

4. Legg i kyllingen, og la den steke i kokos/curry kremen noen minutter.

5. Hell på resterende kokosmelk sammen med eventuelle krydder (kaffir lime blad og sitrongress) samt fiskesaus, sesamolje og øystersaus.

6. La koke noen minutter til at kyllingen blitt gjennomstekt. Smak til med mer currypaste hvis du ønsker sterkere smak.

7. Legg i grønnsakene og la de koke noen minutter, til de fått den konsistens du ønsker. Jeg liker dem med ganske mye tyggemotstand.

8. Plukk ut stilkene av sitrongress og kaffirlime bladene. Server med nykokt ris og frisk koriander.

 

Hva syntes juryen?

Red currypaste er ganske mye chili i. Derfor blir sausen ganske sterk, og hvert fall alt for sterk for mine barn. De ble servert ris med smør, kyllingbitene og grønnsaksbitene fra thaigryten og det likte dem godt. Smør på ris kunne jo vært en oppskrift i seg selv bare det, det er jo faktisk veldig godt. Terningkast 4.

Panengcurry+kylling.jpg
mine 5 beste tips for å lykkes med thaimat.jpg