Vietnamesiske vårruller
Vietnamesiske eller «ferske» våruller er perfekt når man ønsker å føle seg sunn, fordi det er ganske mye grønnsaker i og smaker friskt og godt.
Man kan varierer seg ganske mye på hva man har i vårrullene. Det er bare å ta litt av de grønnsakene man finner hjemme. Det er heller ingen problemer å lage disse helt vegetar eller vegan heller.
Oppskrift Vietnamesiske vårruller 6 st
6 stk rispapir
300 g reker med skall
150 g kokte tynne risnudler
2 ss teriyakisaus
0,5 lime, saft og zest
1 avokado
2 gulrøtter
Noen strimler rødkål
0,5 mango
1 krukke frisk koriander (hvis du liker det)
1 rød chili
Noen cashewnøtter
Fremgangsmåte
1. Kok risnudler og skyll i kaldt vann. Bland litt teriyakisaus, saft og zest fra en halv lime i nudlene.
2. Kutt alle grønnsaker i staver og pill rekene.
3. Dypp et rispapir raskt i vann og legg det på en skjærefjøl.
4. Legg på rekene først, så risnudler, noen hakkede cahswenøtter, og til sist alle grønnsaker og koriander.
5. Brett sammen og server med valgfri dippsaus, som f.eks sataysaus, sweet chilisaus, srirachamayo eller hosinsaus.
Hva syntes juryen?
Vårruller er ganske vanskelig å spise, de faller lett fra hverandre og det blir ikke bedre av at man har små pølsefingrer. Milla (1 år) plukket rullene i biter og spiste komponentene hver for seg. Hun likte nudlene og avokadoen best. Terningkast 3. Max (snart 5 år) var skeptisk til hele konseptet og liker i tillegg ikke nudler. Terningkast 1.