Ovnsbakte cherrytomater med burrata
Visste dere at tomater faktisk er sunnere hvis man varmer de opp. Det er antioksidanten lykopen, som finnes i tomater, som blir bedre tilgjengelig for kroppen hvis den har blitt varmet opp før man spiser den.
Ovnsbakte cherrytomater er den perfekte måten å få i seg masse antioksidanter. Jeg pleier å ha burrata til, hvis jeg finner det. Burrata er nesten som Mozzarella, men mye mykere og rennende i konsistensen.
Oppskrift ovnsbakte cherrytomater med burrata
500 g cherrytomater
0,5 dl balsamicoeddik
0,5 dl olivenolje
1 ts salt
1 ts sukker
Litt kvernet svartpepper
Til servering
Noen skiver landbrød stekt i litt olivenolje med litt hvitløk
Burrata (eller mozzarella hvis du ikke finner burrata)
Fremgangsmåte
1. Legg tomatene i en ildfast form og hell over balsamicoeddik og olivenolje.
2. Strø over litt salt, sukker og pepper og sett de inn i ovnen på 150°C i 45 minutter.
3. Stek noen skiver landbrød i litt olivenolje, og gni et hvitløksfedd mot stekyten for litt ekstra smak.
4. Legg en burrataost på toppen av tomatene og «åpne» burrataen slik at innholdet renner ut på tomatene. Drypp over litt ekstra olivenolje og litt salt.
Hva syntes juryen
Max og Milla var syke da vi spiste dette, og når de er syke så spiser de ikke i det hele tatt. Vet ikke hvor lurt det er i et overlevelseperspektiv, men det pleier å gå bra. Det ble mer til oss hvert fall. Det føltes som en veldig sunn lunsj, siden den nesten bare besto av tomater, men vi ble veldig mette og fornøyde etterpå. Tomatene får en litt søtlig smak i ovnen og burrataen er jo helt magisk i seg. Det kunne godt ha vært en burrata til, derfor får den ikke full score, men terningkast 5.