Parmigiana di melanzane- auberginegrateng
Hver gang vi spiser moussaka er det jeg som spiser alle auberginebiter i gratengen. Jeg syns nemlig de er det beste. Derfor er også parmigiana di melanzane, eller auberginegrateng, en stor favoritt. Det er også en helt vegetarisk rett, men det er det nok få som tenker på når man spiser den. Den lekre ildfaste formen kommer fra Staub (annonselenke)
Oppskrift parmigiana di melanzane
Ca 3-4 porsjoner
2-3 auberginer (ca. 1 kg)
1,5 ts salt
0,5 dl olivenolje
2 pakninger mozzarella (ca. 120 g pr pakning)
Litt frisk basilikum
75 g revet parmesanost
Tomatsaus
1 gul løk
2 fedd hvitløk
Smør til stekning
1 boks tomater
1 dl vann
0,5 ss honning
1 neve frisk basilikum
Salt etter smak
Fremgangsmåte parmigiana di melanzane
1. Kutt auberginen på langs, i skiver som er 1 cm tykke. Strø litt salt på begge sider og la saltet dra ut litt av vannet. Det tar ca. 30 minutter
2. Tørk av vannet på auberginen og hell over litt olivenolje. Legg på et bakepapir og stek på grillelementet i ovnen i 10 minutter på 225°C.
3. Lag tomatsausen ved å steke finhakket løk og hvitløk mykt i litt smør. Hell på en boks med tomater og vann. La koke ca. 10 minutter. Smak til med salt, honning og frisk basilikum.
4. Legg ett lag med aubergineskiver in bunnen av en ildfast form som blitt smurt inn med litt olivenolje. Ha på en tredjedel av tomatsausen, noen basilikumblader og en mozzarellaost i skiver.
5. Legg på et nytt lag med aubergineskiver, tomatsaus, basilikum og mozzarella. Til sist legger du på siste auberginen og siste tomatsausen. Dryss over med revet parmesan.
6. Stek på varmluft på 225 °C i 20-25 minutter. Server med en god salat til og litt hvitløksbrød