Parmigiana di melanzane- auberginegrateng

Parmigiana di melanzane- auberginegrateng

Hver gang vi spiser moussaka er det jeg som spiser alle auberginebiter i gratengen. Jeg syns nemlig de er det beste. Derfor er også parmigiana di melanzane, eller auberginegrateng, en stor favoritt. Det er også en helt vegetarisk rett, men det er det nok få som tenker på når man spiser den. Den lekre ildfaste formen kommer fra Staub (annonselenke)

Parmigiana di melanzane- auberginegrateng

Oppskrift parmigiana di melanzane

Ca 3-4 porsjoner

2-3 auberginer (ca. 1 kg)

1,5 ts salt

0,5 dl olivenolje

2 pakninger mozzarella (ca. 120 g pr pakning)

Litt frisk basilikum

75 g revet parmesanost

Tomatsaus

1 gul løk

2 fedd hvitløk

Smør til stekning

1 boks tomater

1 dl vann

0,5 ss honning

1 neve frisk basilikum

Salt etter smak

Fremgangsmåte parmigiana di melanzane

1. Kutt auberginen på langs, i skiver som er 1 cm tykke. Strø litt salt på begge sider og la saltet dra ut litt av vannet. Det tar ca. 30 minutter

2. Tørk av vannet på auberginen og hell over litt olivenolje. Legg på et bakepapir og stek på grillelementet i ovnen i 10 minutter på 225°C.

3. Lag tomatsausen ved å steke finhakket løk og hvitløk mykt i litt smør. Hell på en boks med tomater og vann. La koke ca. 10 minutter. Smak til med salt, honning og frisk basilikum.

4. Legg ett lag med aubergineskiver in bunnen av en ildfast form som blitt smurt inn med litt olivenolje. Ha på en tredjedel av tomatsausen, noen basilikumblader og en mozzarellaost i skiver.

5. Legg på et nytt lag med aubergineskiver, tomatsaus, basilikum og mozzarella. Til sist legger du på siste auberginen og siste tomatsausen. Dryss over med revet parmesan.

6. Stek på varmluft på 225 °C i 20-25 minutter. Server med en god salat til og litt hvitløksbrød

Ha salt på auberginene slik at litt av vannet dras ut

Ha salt på auberginene slik at litt av vannet dras ut

Fordel, aubergine, mozzarella, tomatsaus og basilikum lagvis i en form

aubergine, mozzarella, tomatsaus og basilikum lagvis i en form

Parmigiana di melanzane- auberginegrateng