Pisket fetaostkrem

Fetaost går an å vispe. Jeg visste ikke det før jeg prøvde det selv. Det var veldig enkelt! Jeg smaksatte min fetaost-krem med sitron og friske urter. Den passer bra som f.eks dipp, og er også veldig godt som pålegg. Jeg grillet litt grønnsaker og la på toppen av en skive surdeigsbrød med fetaostkrem på.

Pisket fetaostkrem

Oppskrift pisket fetaostkrem

200 g fetaost

2 spiseskjeer lettrømme

En liten fedd hvitløk

Zest og saft av en halv sitron

2 ss hakkede friske urter, jeg brukte timian, basilikum, gressløk og persille, men man kan ta det man har hjemme.

Litt svartpepper

1 ts honning


Tilbehør

Cherrytomater

Asparges

Olivenolje

Havsalt

Surdeigsbrød (oppskrift her)

Pisket fetaostkrem

Fremgangsmåte pisket fetaostkrem

1. Ha fetosten og rømmen i en bolle. Bruk en elektrisk mikser for å vispe fetaosten og rømmen slett og luftig, det tar et minutt eller to.

2. Smak til med friske urter, sitron, hvitløk og honning.

3. Legg grønnsaker i en ildfast form og dryss over litt olivenolje og havsalt.

4. Legg formen på grillen og pass på at grønnsakene ikke blir brente.

5. Server på ferskt surdeigsbrød


Hva syntes juryen?

Min mann hadde chorizo på sin brødskive med fetaostkrem, og det syntes han var bedre enn grønnsaker. Men han syntes det var en veldig god krem, hvert fall. Så til alle kjøttgale menn så kan jeg anbefale å teste kremen med litt grillet chorizo til. Jeg smakte kun med grønnsaker og det synte jeg var nydelig. Barna valgte prim på sine brødskiver (og ikke fetaostkrem eller grønnsaker) og var veldig fornøyde med det…

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more