Potetsalat med nypoteter og eple
Jeg elsker små nypoteter. Jeg tror det er typisk svensk egentlig med ”färskpotatis”, men det er mulig å få kjøpt små nypoteter i Norge også på denne tiden på året. I denne potetsalaten bruker jeg nypoteter som er så små at de fleste får være hele i salaten. Jeg deler kun de største. Skallet er også veldig tynt så det trenger man ikke å fjerne. I skallet sitter dessuten masse vitaminer så det er en bonus, i tillegg til at man slipper å skrelle potetene.
Oppskrift potetsalat
800-900 g nypotet, kokt med mye salt og kjølt ned.
1 dl majones
1 dl lettrømme
1 grønt eple (Granny smith)
1 dl friske hakkede urter, jeg brukte masse dill og gressløk og litt timian
Salt og pepper etter smak
Noen reddik til pynt
Fremgangsmåte potetsalat
1.Kok nypoteter med skall og sett de kaldt.
2. Bland sammen majones og rømme med finhakkede friske urter.
3. Kutt et eple i i biter og ha det og nypotetene i røren. Del potetene hvis de er store.
4. Bland sammen og smak til med salt og pepper. Pynt med noen skivede reddiker.
Hva syntes juryen?
Frukt i mat er også en svensk (u)ting syns hvert fall min mann. Men da spiste jeg bare alle eplebitene selv. Det er så frisk og godt med eple i potetsalaten, og det passer veldig godt sammen med dill. Barna nektet å smake på potetene. De likte ikke blader i maten tydeligvis.