Sitronis med urtestrø

Sitronis med urtestrø

Denne hjemmelagede sitronisen er både søt og syrlig. Til de voksne pyntet jeg isen med friske urter og det passet overraskende bra sammen med sitronsmaken.

Jeg hadde litt sitronlikør i isen. Det kan man utelate eller bytte ut til noen annet som inneholder alkohol. Grunnen til at jeg har litt likør i isen er fordi alkohol har har lavere frysepunkt enn vann. Det gjør at isen ikke får så mye iskrystaller i. Jeg har ingen ismaskin og det trenger man heller ikke til denne isen, men man kan selvfølgelig bruke det hvis man har.

Oppskriften er ikke så stor, den holder til 2-3 porsjoner, men det går selvfølgelig an å lage det dobbelte.

Oppskrift hjemmelaget sitronis med utrestrø

1 egg

1 eggeplomme

2 dl melis

Saft og zest av en og en halv sitron

2 dl kremfløte

1 ss sitronlikør (limoncello eller annen fruktlikør)

Friske urter - jeg brukte mynte og basilikum


Fremgangsmåte hjemmelaget sitronis

1.Pisk egg, eggeplomme og melis luftig. Ha i likør, sitronsaft og sitronzest i eggedosisen. Jeg bruker et Microplane rivjern (annonselink) når jeg river sitronskallet, den er supereffektiv og tar kun med det gule på skallet.

2.Pisk så kremfløte luftig i en annen bolle, og bland sammen med eggedosisen. Bland forsiktig og legg i fryseren. Hvis du har tid og er hjemme kan blande du noen ganger underveis isrøren fryser.

3.Server med hakkede friske urter på toppen.

hjemmelaget is uten ismaskin

Hva syntes juryen?

Begge barna syntes dette var supergodt, de fikk varianten uten urter, selvsagt. Mynte og basilikum var hvert fall veldig godt som pynt, jeg tror muligens timian hadde passet også.. men kanskje ikke gressløk og dill. Men her er det bare å prøve seg frem. Man kan ha urtene direkte i isen også.

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more