Toscakake

Toscakake

Toscakaka er en svensk fikaklassiker. Selve ”toscan” er et lag av sprø karamell og mandel som dekker kaken. Kaken stekes i to omganger, siste gang med glasuren på toppen.

Oppskriften er ikke min egen, jeg har brukt en oppskrift fra boken ”sju sorters kakor” fra 1975. Jeg syns selve toscaen er det beste derfor har jeg i denne oppskriften laget litt mer glasur enn i originaloppskriften.

Toscakake

Oppskrift toscakake

75 g smelt smør

2 egg

1,5 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

0,5 dl melk eller fløte

Oppskrift toscaglasur

75 g mandel

75 g smelt smør

0,75 dl sukker

1,5 ss melk

1,5 ss hvetemel

Fremgangsmåte toscakake

1.Smelt smør og la det kjøles litt ned. Pisk egg og sukker luftig.

2.Bland mel og bakepulver og ha det i eggedosisen, hell i melk og smør og bland forsiktig.

3.Hell røren i en smurt form, jeg brukte en som var 25 cm.

4.Stek kaken på 175˙ i 20 minutter og lag ferdig glasuren.

5.Glasur: Smelt smøret, hakk mandel. Bland sammen smør, mandel, sukker, mel og melk i en kasserolle og varm opp til blandingen tykner.

6.Bre ut glasuren på den halvstekte kaken og stek den ytterligere 10 minutter, til at glasuren fått fin farge og blitt sprø. Hvis man har en mindre form må man steke kaken litt lenger tid første stekingen slik at den blir helt ferdig inni.

Toscakake

Hva syntes juryen?

Dette er en av mine absolutte yndlingskaker. Så enkel å lage, og så god med luftig bunn og sprø topp. Mandlene blir veldig gode i ovnen og får litt ristet smak. Barna spiste masse og ville ha mer til tross store porsjoner med pasta og pølsegryte akkurat før vi spiste kaken.

Toscakake
Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more