Rundstykker med valnøtter og honning

 Rundstykker med valnøtter og honning

Disse rundstykkene er veldig enkle å bake, og har masse god smak av valnøtter og honning. Det er litt rugmel i brødet, og jeg syns at rugsmaken blir ekstra god hvis man har noe søtt i brødet. Derfor hadde jeg i honning denne gang. I tillegg dyppet jeg brødet i honning da jeg spiste det. Det gjorde jeg ofte som barn, hjemme hos min mormor og morfar, siden de hadde bikuber i hagen.

Rundstykker med valnøtter og honning
Rundstykker med valnøtter og honning

Oppskrift rundstykker med valnøtter og honning

Ca. 12 stykker

4 dl vann, jeg bruker kaldt vann

En halv pakke fersk gjær (25 g)

0,3 dl honning

1 ts salt

2 dl sammalt rugmel

6 dl hvetemel

1 dl valnøtter

Rundstykker med valnøtter og honning

Fremgangsmåte rundstykker med valnøtter og honning

1. Bland sammen gjær, vann, honning og salt i en bolle

2. Bland i melet, og elt, gjerne i en kjøkkenmaskin. Jeg eltet min deig litt over 5 minutter.

3. Ha i valnøttene og bland om. Deigen skal være ganske klissete. Strø over litt mel og legg over et kjøkkenhåndkle, la heve ca. 1,5-2 timer, eller til at deigen har blitt dobbelt så stor.

4. Tipp ut deigen på et melet bakebord, ha litt mel på overflaten og kutt deigen i 12 biter. La heve ca. 30 minutter. Sett på ovnen på 250 °C imens rundstykkene hever. Sett gjerne en ildfast form med vann i bunn av ovnen. Da blir overflaten litt sprø av dampen.

5. Stek rundstykkene i 10 minutter.

Deigen skal være klissete. Jeg kuttet bare biter av deige, jeg ruiler de ikke.

Deigen skal være klissete. Jeg kuttet bare biter av deige, jeg ruiler de ikke.

Rundstykker med valnøtter og honning

Hva syntes juryen?

Barna pleier å være ganske følsomme mot biter i brød, men de var nok så sultne at de ikke helt registrerte nøttene. Min mann oppdaget nøttene, og han syntes det hadde vært bedre uten, fordi han liker ikke nøtter i brød. Jeg syntes det var på tide å lære seg å like det når man er 36 år gammel, Barna fikk også prøve å dyppe i honning, og det var populært. Brødet er i utgangspunkt litt søtere en vanlig norske rundstykker, men helt passe søtt, hvis man sammenligner med svenske brødtyper.

Minimalt sunnere enn Nutella, eller muligens tvert om

Minimalt sunnere enn Nutella, eller muligens tvert om

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more