Sitron og valmuekake med brunet smørfrosting

Sitron og valmuekake med brunet smørfrosting

Jeg hadde mine venninner over på «fika», og da bakte jeg en sitron og valmuekake. Jeg liker så godt følelsen av valmuefrø i munnen. De gir litt tyggemotstand som man ikke er vant til i myke kaker. Sitron gir mye smak og litt friskhet (som gjør at man kan spise et stykke til). Kaken blir ekstra saftig fordi man heller litt sitronsaft over den etter man han tatt den ut av ovnen. Som frostingen pisket jeg en blanding av brunet smør og vanlig smør med melis. Det blir så godt, og litt karamellaktig smak når man bruner smør, som passer godt sammen med sitron.

Sitron og valmuekake med brunet smørfrosting

 

Oppskrift sitron og valmuekake

150 g smeltet smør

2 egg

2 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

0,5 fl vann

2 ss valmuefrø

Zest fra 1 sitron

 

Marinering:

Saft fra en sitron

2 ss melis

 

Fremgangsmåte Sitron og valmuekake

1. Smelt smøret

2. Pisk egg og sukker luftig.

3. Bland mel, sukker, valmuefrø og bakepulver separat og hell de i eggedosisen. Hell også i vann, smeltet smør og zest av sitron. Bland forsiktig.

4. Hell i en smurt form og stek i ovnen på 175 ° C i ca. 20 minutter – eller lenger tid hvis du har en høyere form. Jeg hadde en ganske lang form, så kaken ble ikke så høy derfor trengte den heller ikke så lang tid i ovnen.

5. Bland saften av en sitron med melis og stikk noen hull med en gaffel i kaken når den akkurat har kommet ut fra ovnen. Fordel sitronsaften over kaken og la den trekke ned i hullene. La kaken bli helt kald før du legger på frostingen.

 

Sitron og valmuekake med brunet smørfrosting

Oppskrift brunet smørfrosting

75 g brunet smør

75 g romtemperert smør

1 dl melis

Evt sitronzest

Fremgangsmåte frosting med brunet smør

1. Legg smøret om skal brunes i en kasserolle. La det smelte på middels temperatur, dra ned temperaturen litt og la det sakte bli brunet. Pass på at det ikke blir brent. Sett inn smøret i kjøleskapet slik at det blir hardt igjen. Ta det ut og la det bli romtemperert før du pisker det.

2. Pisk det brunete smøret med romtemperert vanlig smør, bland ned melis. Pisk det gjerne i en kjøkkenmaskin, fordi det skal piskes lenge og bli hvitt og luftig. Smak til med sitronzest hvis du ønsker enda mer smak av sitron på kaken.

3. Bred ut frostingen over kaken

 

Hva syntes juryen?

Barna brydde seg ikke noe særlig om den her kaken. Mulig den har litt voksen smak, eller så var de ikke sultne. Alle voksne tok minimum 2 stykker. Den var kjempepopulær!

Sitron og valmuekake med brunet smørfrosting