Quinoa bowl med hummus
Quinoa er små protein og-fiberrike frø som i hvert fall jeg syns er veldig gode. Jeg pleier noen ganger å lage en quinoabowl når jeg vil føle meg litt sunn (som denne gangen da jeg også laget quinoa bowl) Det er i grunnen ganske enkelt, og man trenger ikke følge en oppskrift slavisk. Jeg pleier bare å ta det jeg tilfeldigvis finner i kjøleskapet. Den her gangen hadde jeg hummus og posjert egg i tillegg til sesamstekte grønnsaker.
Her er oppskriften på denne vegetariske quinoabowlen
Oppskrift quinoa bowl
Kokt quinoa
Aubergine
Avokado
Pak choi
Posjert egg
Nøytral olje
Sesamolje
Persille
Noen sesamfrø
Litt sitronsaft
Fremgangsmåte quinoa bowl
1. Kok quinoan etter anvisning på pakken, gjerne med en buljonterning.
2. Stek aubergine i terninger i litt olje, stek på lav temperatur ganske lenge. Ha litt salt mot slutten, og smak til med litt sesamolje hvis du liker den smaken
3. Del pak choi i biter og stek i nøytral olje og litt sesamolje, salt og pepper.
4. Legg den lune quinoan i bunnen av en tallerken. Legg hummus og grønnsaker rundt om. Press over litt sitron. Topp med et posjert egg.
Hva syntes juryen?
Når min mann kom hjem fra jobbet og så at det var dette som var på menyen så snudde han i døren og gikk å kjøpte seg en Grandiosa….enough said