Sjokoladeganache med salt karamell

I helgen laget jeg en to-lags sjokoladeganache og salt karamell dessert til meg og min mann. Kanskje mest til meg selv faktisk, siden min mann ikke er en dessert-fyr egentlig. Det tok ikke mer en maks 15 minutter, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

Sjokoladeganache med salt karamell

Oppskrift Sjokoladeganache og salt karamell 2 porsjoner

Salt karamell

0,5 dl fløte

0,5 dl lys sirup

0,5 dl sukker

1 krm salt

 

Sjokoladeganache

0,5 dl fløte

50 g sjokolade

 

sjokoladeganache med salt karamell

Fremgangsmåte

Salt karamell

1. Bland sammen alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp.

2. Kok til at karamellen blir passe fast, men ikke hard. For meg tok det bare 5 minutter. Men det kan ta lenger tid, hvis man f.eks. lager dobbel mengde. Test deg frem til ønsket konsistens ved hjelp av kuleprøven.

 

Fremgangsmåte

Sjokoladeganache

1. Varm sjokolade og fløten sammen i en kasserolle på lav temperatur til sjokoladen er helt smeltet og bland med fløten

 Servering

Hell salt karamell i bunn av to små former, la avkjøles noen minutter. Hell så på sjokoladeganachen og topp med litt havsalt. Sett inn i kjøleskapet til sjokoladeganachen har stivnet. Server med litt friske bær.

Hva syntes juryen?

Min mann syntes dette var litt søtt og spiste bare halve. Jeg er på master-level i søtsak-spising, så dette var ingen big deal for meg. Jeg syntes det var supergodt! Terningkast 6 fra meg, terningkast 3 fra min mann.

Sjokoladeganache med salt karamell