Taco med søtpotet og soyasopp
Den her retten hadde jeg planlagt å lage i flere dager. Men hver gang jeg sa det til min mann fant han alltid på en god grunn til å ikke spise vegetartaco, han var nemlig ikke så keen. Mest sannsynlig stammer han direkte fra neandertalere siden han må spise kjøtt hver eneste dag 🤷♀️. Uansett her er oppskriften
Oppskrift søtpotetfyll
2 søtpoteter
Litt olivenolje
Spisskummin
Paprikapulver
Salt
Hvitløkpulver
Oppskrift soppfyll
Ca 400 g aromasopp eller vanlig champignon (jeg brukte aromasopp)
Smør eller olje til steking
1,5 -2 ss kikkomann soya
Tilbehør
Tortillabrød
Avokado
Syltet rødløk (se oppskrift her)
Srirachamajones (50 % majones 50 % srirachasaus)
Lime
Frisk koriander eller persille
Andre grønnsaker du liker
Fremgangsmåte
Skrell søtpoteten og kutt den i kuber. Legg de i kaldt vann for å fjerne litt stivelse.
Spre søtpoteten på et bakepapir på et stekebrett og ha på litt olivenolje og dryss over krydderne. Jeg hadde ca lik mengde av alle krydder. Bland om slik at alle søtpotetbitene blir dekket av olje og krydder. Stek på 200 ˙ C i ca 30 minutter, vend bitene etter halvparten av tiden.
Kutt sopp i biter og stek de på middels temperatur i litt smør eller olje. Stek de ganske godt, slik at det ikke er noe vann kvar.
Ha i litt soya i stekepannen og senk temperaturen til lav, og stek til at soyaen har koket inn helt.
Server med de tilbehør du liker i tortillabrød
Hva syntes juryen?
Barna syntes dette var drømmen, fordi de liker ikke kjøttdeig i taco. Det viste seg for så vidt at de heller ikke likte søtpotet i taco. De spiste derimot tortilla, avokado og rømme, og var veldig fornøyde med det. Min mann sa at det var godt og erkjente at han hadde hatt (litt) feil.
Jeg prøvde meg å lage hjemmelagde tortillabrød den her gangen, men det vil jeg ikke anbefale fordi så gode ble de ikke. Det tok også ganske lang tid. Tid hadde jeg for så vidt når søtpotetene var i ovnen, men uansett kunne jeg sikkert gjort noe annet.