Søtpotetfries med bluecheesedip

Søtpotetfries med bluecheesedip

Søtpotetfries med bluecheesedip

Det siste jeg spiste for litt over et år siden, før jeg dro inn på føden, var hjemmelagde søtpotetfries med bluecheesedip. Jeg var 7 dager på overtid, og hadde ikke spist noe blåmuggost på 9 måneder. Jeg hadde skikkelige cravings, og siden riene hadde begynt så tenkte jeg at det nok ikke var noen større fare. Dagen derpå var Milla ute. Hver gang jeg spiser søtpotetfries med blucheesedip tenker jeg på de, ikke særlig vonde, riene jeg hadde når jeg spiste, og den glade forventingen jeg følte i hele kroppen. Uansett, her er i hvert fall min beste oppskrift:

Oppskrift ovnsbakte søtpotetfries

1 liten søtpotet per person (ca. 400g)

søtpotet pommes frites

Olivenolje

Havsalt

Raspet parmesanost

Trøffelolje

Oppskrift bluecheesedip (2 personer)

50 g blåmuggost – jeg brukte Selbu blå

100 g/1 dl creme fraiche

 

Fremgangsmåte

1. Skrell søtpoetet og skjær den i tynne lange staver.

2. Fordel søtpotetstavene på et stekebrett med bakepapir på og hell over litt olivenolje og havsalt.

3. Stek i ovnen på 200 °C i ca. 45 minutter.

4. Riv fersk parmesan over friesen rett før servering. Jeg pleier også å dynke min søtpotetfries i trøffelolje, men det er jo en smakssak.

5. Mos blåmugg ost og bland med creme fraiche for å lage bluecheesedippen.

 

Hva syntes juryen?

Begge barna er sånn passe glade i søtpotetfries. De spiser det, men kaster seg ikke over det. Max (5 år) trengte bare kjenne lukten av dippen for å gi den terningkast 1. Han sa bare «kast den, mamma» og gikk fra bordet. Milla (1 år), derimot, har vi begynt å lure hvordan det står til med smaksløkene. Hun liker creme fraiche og det var ingen problemer å få henne og smake dippen. Hun slikket i seg dippen og insisterte på få dobbeldippe. Søtpotetfries terningkast 3, bluecheese-dip terningast 6

 

søtpotetfries med trøffel
Søtpotetfries med bluecheesedip.jpg