Sommerbuffet 

Sommerbuffet 

I helgen hadde jeg en liten sommerfest i min hage for noen venninner. Det var veldig varmt og jeg prøvde å lage retter som var enkle å forberede dagen i forvei, samt passet i sommarevarmen. Alle retter utenom en, var dessuten vegetarretter, slik at det skulle passe for alle.

Dette var hva jeg hadde på min sommerbuffet

  • Gazpacho med butterdeigsstenger

  • Bruschetta på ristet surdeigsbrød

  • Vannmelonsalat med fetaost og pistasjnøtter

  • Västerbottenostpai

  • Snitter med eggesalat

  • Snitter med røykelaks og agurk

  • Litt forskjellige oster og kjeks

  • Nøttepai med salt karamell

Gazpacho

Gazpachoen serverte jeg i glass sammen med butterdeigsstenger. Den lagde jeg faktisk samme dag. Den går veldig raskt å lage, her brukte jeg den her oppskriften, men jeg gjorde dobbel mengde. Det var så vidt den fikk plass i min blender. Oppskrift på Butterdeigsstenger finnes her, jeg hadde ikke skinke i mine denne gang.

Gazpacho sommerbuffet oppskrifter

Bruschetta går an å forberede en dag i forvei, men man legger på tomatsalsaen akkurat før servering. Brødet trenger ikke å være ferskt, fordi det skal uansett ristes

Bruschetta

Oppskrift bruschetta

Hjemmelaget surdeigsbrød (se oppskrift her) eller kjøpt

Litt olivenolje

Litt havsalt

Noen fedd med hvitløk

Tomatsalsa

Noen fine tomater, ca 500 g

1/4 rødløk

Noen blader frisk basilikum

1 ss olivenolje

Saft og zest fra en halv sitron

1 ts flytende honning

Litt salt og pepper

Fremgangsmåte bruschetta

  1. Kutt surdeigsbrød i skiver og del opp i porsjonsbiter, jeg delte hver skive i 3 deler. Legg de på et bakepapir og dryss over litt olivenolje og havsalt. Rist de på ca 200 ˙ C i 10-15 minutter til at de har fått litt farge. Gni de så inn med halverte hvitløksfedd.

  2. Kutt tomater og løk i terninger. Ha de i en bolle og hell over olivenolje, sitronsaft og honning. Smak til med sitronzest, basilikum, salt og pepper.

  3. Ved servering, hell av væsken som tomatene skiller ut. Ha en spiseskje eller to av salsaen på de ristede brødbitene

Vannmelonsalat med fetaost og pistasjnøtter

Den her salaten er perfekt på varme sommerfester. Det er så godt med det søte fra vannmelonen blandet med den salte osten. Og så litt cruch fra pistasjnøttene. Salaten går å lage i forvei, men legg på pistasjnøttene akkurat før servering, hvis ikke blir de myke.

Oppskrift

1/4 Vannmelon 

1 pakke fetaost

Pistasjnøtter

1 ss flytende honning

Vannmelonsalat med fetaost

Snitter

Her brukte jeg disse oppskrifter, det er min “go to snitter.” Eggesalaten går fint an å lage en dag i forvei.


Västerbottenostpai

Västerbottenostpai er en klassisk svensk ostpai. Nå har det vært litt vanskelig å få tak i Västerbottenost (siden grensa er stengt😱😱), men den finnes i velsorterte butikker. Se oppskrift på västerbottenostpai her

Jeg tok ikke noen bilde på Västerbottenostpaien, men  her er den med i bilde hvert fall 💁🏼‍♀️ (i den mørkeblå formen)

Jeg tok ikke noen bilde på Västerbottenostpaien, men her er den med i bilde hvert fall 💁🏼‍♀️ (i den mørkeblå formen)

Nøttepai med salt karamell